Ovo je fotografija na kojoj nekoliko fotografa fotografiše selfi. Ova selfi fotografija nastala je oko 1920. godine, a aparat je bio poprilicno težak u to vreme, tako da su morala da ga drže dvojica.

Ova selfi fotofrafija žene u ogledalu je nastala oko 1900. godine i dok su danasnje selfi fotografije samo zabava, ova fotografija je bila revolucionarna!

NEKI KAŽU, DA SU ONI KOJI SU ZABORAVILI PROŠLOST, OSUDJENI DA JE PONAVLJAJU.

Ni selfi štap nije izum današnjice. Možda je danas samo modifikovan prema današnjim tehnoloskim dostignućima, ali gore na fotografiji, iz 1926. godine, vidimo čoveka i ženu koji se fotkaju uz pomoć selfi štapa, u to vreme, verovatno, obična motka na koju je prvezan foto-aparat.

Psiholozi, i oni koju proučavaju ovaj način fotgrafisanja, kažu da je to vrsta poremećaja, u mozgu, gde se javlja potreba za prikazivanjem svog LEVOG obraza. Te skloniosti se mogu videti i kod profesionalnih slikara, gde se kod većine njih na portretima i autoportretima takodje vidi okrenut levi obraz. Po istraživanju i statistikama, može se zaključiti da su muškarci više skloni selfi fotografisajnu od žena.

Po svim podacima koji se mogu pronaći, ovo je prva SELFI fotografija na svetu, nastala 1839. godine, a navodi se da je možda čak i prva razvijena fotografija koju je čovek uradio, uradjena na posrebrenoj bakarnoj ploči.

Comments

comments